Over ons

Mijn naam is Johannes de Vries. Ik ben ingenieur. Toen ik twaalf was werd ik geconfronteerd met de vastgelopen Vespa van mijn zus. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik de bromfiets hersteld met mijn technische kennis.

Na mijn opleiding IPO werkte ik enkele jaren voor Blofield, een internationale producent van luchtgevulde banken. Ik leerde dat het ontwikkelingstraject, de prototypebouw en kwaliteitscontrole van essentieel belang zijn, om in het proces van idee-concept-3Dtekening-prototype naar massaproductie te gaan. Het doel hiervan is een gewenst eindresultaat op de markt te zetten.

Vier jaar werkte ik bij een machinebouwbedrijf. Hier heb ik mijn kennis over wet- en regelgeving verdiept en leerde ik samenwerken met stakeholders met uiteenlopende belangen. Ik heb ook ontdekt dat ik het bij elkaar brengen van die soms tegenstrijdige regelgeving en belangen leuk vind en goed kan. Het samenbindende hiervan heb ik altijd als een leuke uitdaging gezien.

Over mij presentatie V1.1

Automotive

Naast werken en de passie voor techniek hebben we ervoor gekozen onze hobby Restomods bouwen ook aan te bieden. Voor Custom Point automotive klik hier om verder te lezen. 

Waarom Custom Point:

In de huidige markt van productontwikkeling is een toenemende vraag naar projectleiders die het overzicht van het project in kaart kunnen brengen. Voor MKB en startups is dit vaak de opdrachtgever zelf of iemand die reeds veel voor het project moet doen. Echter, vaak is het lastig de helicopterview te bewaren als men zich ook met de details bezig moet houden. of in sommige gevallen is de capaciteit niet aanwezig belangrijke details volledig uit te zoeken. Voor grotere organisaties is er de mogelijkheid via Agile te werken en een Scrum master aan te stellen. Als u nog in opstart bent of een MKB bent is dit geen fulltime werkzaamheid binnen uw business. Wij zijn flexibel en passen ons aan uw project aan.​

businessmen-1039900_640

1. Brede kennis

Door mijn brede technische kennis en ervaring kom ik tot een gedegen plan van aanpak. Met de benodigde input ga ik serieus met een vraagstuk of probleem aan de slag. Begin met analyseren; dit is hoe ik van jongs af aan altijd te werk ben gegaan.

Mile stone near to local road - success goal target business or education concept

2. Mijlpalen tackelen 

De oorsprong van problemen (of vraagstellingen) opzoeken of neerzetten om ze daarna op te kunnen lossen of te onderzoeken. Ik heb een echte can- do mentaliteit (of instelling). CAD-tekenen, maaklijsten en productiedocumenten creëren,  producten testen en valideren is gemeengoed geworden.

ab3

3. Projectmatig

Custom point, kan kritisch zijn, doorvragen, vergaderen, samenvatten en communiceren. De keuzes in de uitvoering maak ik weloverwogen, zodat er geen uitgangspunten over het hoofd worden gezien.

ab4

4. Kwalitatief

Anderen vinden mijn werk doordacht, overtuigend en op samenwerken gericht.

Dit zeggen anderen over mij:

Johannes heeft het ontwerp goed vertaald en vooraf een tekening als indicatie gemaakt. En ons gelukkig gewaarschuwd dat ons ontwerp -door massief materiaal- wel een héél zware tafel op zou leveren. Daarom adviseerde hij praktische aanpassingen. Custom Point is wat mij betreft een aanrader als je kwaliteit, een uniek product en persoonlijke inbreng belangrijk vindt.
Eric Korsaan
Particulier
Ik vond de samenwerking erg goed gaan. Het was een project wat over een periode van een jaar gedurig is veranderd en Johannes pas zich daar eenvoudig in aan. Het ontzorgen de uitzoek klussen en wet en regelgeving is echt resultaatgericht; je krijgt geen pagina’s vol met informatie maar concrete praktische informatie waar je als machinebouwer mee verder kunt.
Janno van Valkenburg
Vatec B.V.
De kennis van zaken is zeer goed. Soms ben je met leveranciers of zelfs tekenaars uren in overleg en als er dan het 1 en ander op papier is gezet dat is het niet zoals besproken. Johannes durft te vragen en begrijpt wat je nodig hebt, of dit nu onderdelen zoeken, onderzoek, tekenwerk, documenteren of verslaglegging is. Hij overziet het project.
Ab van Harten
Van Harten Machinebouw
Je merkt meteen dat hij verstand van zaken heeft en zo is het resultaat ook. Een complete kabelboom laten maken en een computer laten programmeren omdat ik ITB’s op mijn BMW had geplaatst. Vriendelijk en draagt zorg dat alles naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd.
Martin
Particulier