Wie ik ben

Ik ben Johannes de Vries. Ik ben ingenieur. Toen ik twaalf was werd ik geconfronteerd met de sputterende Vespa van mijn zus. Ze had de scooter volgetankt met benzine zonder olie. Nieuwsgierig als ik ben, haalde ik een boek over Vespa’s in de bieb, bestudeerde de technische tekening en verving de zuiger die versleten was. De Vespa werd opgevolgd door andere - al dan niet gemotoriseerde objecten - zoals verschillende BMW's.

Tijdens mijn opleiding Industrieel Ontwerpen groeide mijn interesse voor techniek en ontwikkelde ik me in de projectmatige kant ervan. Na mijn afstuderen werkte ik enkele jaren voor Blofield, een internationale producent van luchtgevulde banken. Ik leerde dat het ontwikkelingstraject, de prototypebouw en kwaliteitscontrole van essentieel belang zijn, om in het proces van idee-concept-3Dtekening-prototype naar massaproductie te gaan. Het doel hiervan is een gewenst eindresultaat op de markt te zetten.

Sinds 2016 werk ik bij een machinebouwbedrijf. Hier heb ik mijn kennis over wet- en regelgeving verdiept en leerde ik samenwerken met stakeholders met uiteenlopende belangen. Ik heb ook ontdekt dat ik het bij elkaar brengen van die soms tegenstrijdige regelgeving en belangen leuk vind en goed kan.

Het samenbindende hiervan heb ik altijd als een leuke uitdaging gezien en vandaar dat ik hier in 2019 mijn focus op ben gaan leggen.

Waarom Custom Point:

In de huidige markt van productontwikkeling is een toenemende vraag naar projectleiders die het overzicht van het project in kaart kunnen brengen. Voor MKB en startups is dit vaak de opdrachtgever zelf of iemand die reeds veel voor het project moet doen. Echter, vaak is het lastig de helicopterview te bewaren als men zich ook met de details bezig moet houden. of in sommige gevallen is de capaciteit niet aanwezig belangrijke details volledig uit te zoeken. Voor grotere organisaties is er de mogelijkheid via Agile te werken en een Scrum master aan te stellen. Als u nog in opstart bent of een MKB bent is dit geen fulltime werkzaamheid binnen uw business. Wij zijn flexibel en passen ons aan uw project aan.

Waarom zou u voor mij kiezen?

Wij houden zicht op het eindresultaat zoals u het graag wilt. Gedurende het project zijn er vaak wijzigingen en wij kunnen hier flexibel mee omgaan en zorgen dat de verschillende stakeholders ook uw project succesvol helpen afronden.

01.

Brede kennis

Door mijn brede technische kennis en ervaring kom ik tot een gedegen plan van aanpak. Met de benodigde input ga ik serieus met een vraagstuk of probleem aan de slag. Begin met analyseren; dit is hoe ik van jongs af aan altijd te werk ben gegaan.

 
02.

Mijlpalen tacklen 

De oorsprong van problemen (of vraagstellingen) opzoeken of neerzetten om ze daarna op te kunnen lossen of te onderzoeken. Ik heb een echte can- do mentaliteit (of instelling). CAD-tekenen, maaklijsten en productiedocumenten creëren,  producten testen en valideren is gemeengoed geworden. 

 
03.

 Projectmatig

Custom point, kan kritisch zijn, doorvragen, vergaderen, samenvatten en communiceren. De keuzes in de uitvoering maak ik weloverwogen, zodat er geen uitgangspunten over het hoofd worden gezien.

 
04.

 Kwalitatief 

Anderen vinden mijn werk doordacht, overtuigend en op samenwerken gericht.

 

Please publish modules in offcanvas position.